Contact

vineri, 21 ianuarie 2011

Programul manifestarilor pentru ziua de 24 ianuarie 2011 IASI !!


alexandra stan horia brenciu iasiEdilii au stabilit programul manifestarilor pentru ziua de 24 ianuarie, dedicate implinirii a 152 de ani de la Unirea Principatelor. Iesenii se vor bucura de concerte de muzica folclorica, dance, dar si de bucatele traditionale pregatite de municipalitate.
Seria evenimentelor va debuta la ora 9.00, in Piata Unirii cu un moment folcloric sustinut de artistii Sofia VicoveancaElisabeta Turcu, Veta Biris si sotii Rednic.
Dupa citirea Proclamatiei „Romania s-a nascut la Iasi“ de catre actorul Daniel Busuioc si dupa ceremonialul religios, oficialii prezenti in Piata Unirii vor tine discursurile. Pana acum, si-au confirmat prezenta presedintele Traian Basescu, liderii politici Victor Ponta siCrin Antonescu, precum si majoritatea ministrilor.
La ora 10.40, va incepe ceremonialul depunerii de coroane la monumentul Alexandru Ioan Cuza, dupa care va urma defilarea Garzii de Onoare si Hora Unirii.
Masa traditionala de pe strada Lapuseanu va incepe la ora 12.00 si va dura pana la 14.00. Organizatorii au pregatit 5.000 de portii de fasole cu carnati, care vor fi impartite gratuit impreuna cu colaci si un pahar de vin fiert. Masa organizata in fata Cinematografuluu Tineretului a fost pregatita de reprezentantii Garnizoanei din Copou si ai Directiei de Asistenta Comunitara.
Ceremonialul traditional al Retragerii cu torte va incepe la ora 17.45, pe bulevardul Stefan cel Mare, la care 100 de militari vor marsalui cu torte aprinse.
Spectacolul de muzica usoara va incepe pe esplanada Palatului Culturii, la ora 18.00 si timp de doua ore iesenii ii vor asculta pe Alexandra Stan si Horia Brenciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu